Op zaterdag  12 september a.s. organiseert LR/PC De Marruters te Eastermar voor de 17e keer het Eastermarruters Paardenspektakel. Vanaf de Marruterbak op it Heechsân aan de Lange Geestlaan starten vanaf 8.30 uur ongeveer 120 deelnemers aan de recreatieve puzzeltocht in de schitterende omgeving rond Eastermar.
De ruiters en aanspanningen rijden een  tocht van ongeveer 20 kilometer en komen daarbij langs 6 spectaculaire hindernissen. Deze hindernissen worden verreden op tijd. Op de E.M. Beimastrjitte in het dorp is dit jaar ook een hindernis: ringsteken. Onderweg zijn er ook nog puzzels die opgelost moeten worden. De snelste ruiter en aanspanning van alle hindernissen wint de 1e prijs.
 
Het thema van dit jaar is Carnaval, de hindernissen zijn rond dit thema opgebouwd. De deelnemers kunnen verkleed meedoen. Voor het mooiste of uniekste geheel van ruiter of aanspanning is een paardendeken te winnen.

Ook  toeschouwers kunnen op de fiets meedoen aan de puzzeltocht en ondertussen de prestaties bij de hindernissen volgen. Bij de bak kunnen zij een plattegrond van de route krijgen. We hopen op mooi weer en veel toeschouwers!

De prijsuitreiking is aan het eind van de middag rond 16.30 uur bij de Marruterbak aan de Lange Geestlaan!

P1040015

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen