Zaterdag 9 september wordt de 25e editie van het Eastermar Marruters Paardenspektakel georganiseerd. 

Voor deze 25e editie proberen we wat u van ons gewend bent weer een mooie en unieke rit van te maken, met dit jaar zijn er maar liefst 9 hindernissen en een tocht die door onze prachtige landschappen en weilanden gaan die Eastermar u biedt. In het Mienskipshus de Kjellingen is er gelegenheid om tegen 10:00 een bakje koffie te drinken met gebak. Tegen de klok van 11:00/11:15 zal er een bus komen om langs de route en hindernissen te rijden zodat de minder mobiele mensen ook van EPS kunnen meegenieten. Later wordt u op het hoofdterrein gebracht waar u een kopje soep met broodje kunt nuttigen en de eerste deelnemers weer terug ziet komen. 

Ook dit jaar kijken we er weer naar uit hoe de veelal verklede combinaties weer aan de start zullen verschijnen, dit zal niet ongemerkt voorbij gaan, want de mooiste creaties zullen weer beloond worden met ons EPS paardendeken, zowel voor de aanspanning als OHZ is deze te winnen. Natuurlijk zijn er meer leuke prijzen te verdienen,  deelnemers(s) die op de  25e plaats eindigen  krijgen ook een prijs die beschikbaar is gesteld door onze sponsoren. Maar boven alles, zijn en blijven wij een recreatief evenement en is bij ons iedereen een winnaar.

Na de unieke rit, kunt u blijven voor de uitslag van de dag en hebben we voor u live muziek met Jayden, en voor de jeugd is er een springkussen. Voor wie het aandurft een sla jut op zijn kop.

De sponsorcommissie heeft veel vertrouwde maar ook nieuwe sponsoren weten te binden aan ons evenement. Wij als organisatie willen alle sponsoren hartelijk danken, zodat wij weer een geweldig spektakel kunnen organiseren.  

Sponsorcommissie, bouwcommissie, cateringcommissie en alle andere vrijwilligers dragen er zorg voor, dat u een onvergetelijke dag zult beleven. Onze dank gaat dan uit naar onze vrijwilligers die met al hun enthousiasme en inzet het EPS mogelijk maken.

Tenslotte willen wij u als dorpsgenoten vragen om voor deze speciale dag de vlag uit te hangen om er een feestelijke dag van te maken.

Graag allen tot ziens op 9 september op de route, hindernissen of op de Lange Geestlaan bij de Start/ Finisch.

De EPS organisatie: Sicco, Klaas, Pieter, Lutske en Froukje.

eps

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: