Op zaterdag 10 september a.s. organiseert LR/PC De Marruters te Eastermar voor de 18e keer het Eastermarruters Paardenspektakel.

Vanaf de Marruterbak op het Heechsân aan de Lange Geestlaan starten vanaf 8.30 uur ongeveer 120 deelnemers aan de recreatieve puzzeltocht in de schitterende omgeving rond Eastermar. De ruiters en aanspanningen rijden een tocht van ongeveer 20 kilometer en komen daarbij langs zes spectaculaire hindernissen. De tochten worden verreden op tijd. De 1e hindernis, het kegeltjesparcours, is dit jaar op het terrein van de ijsbaan midden in het dorp. Onderweg zijn er ook nog puzzels die opgelost moeten worden. De snelste ruiter en aanspanning van alle hindernissen wint de 1e prijs.

Het thema dit jaar is Landen, de hindernissen zijn rond dit thema opgebouwd. De deelnemers kunnen verkleed meedoen. Voor het mooiste of uniekste geheel van ruiter of aanspanning is een paardendeken te winnen.

Ook toeschouwers kunnen op de fiets meedoen aan de puzzeltocht en ondertussen de prestaties bij de hindernissen volgen. Bij de bak kunnen zij een plattegrond van de route krijgen. We hopen op mooi weer en veel toeschouwers!

De prijsuitreiking is aan het eind van de middag rond 16.30 uur bij de Marruterbak aan de Lange Geestlaan.

Geachte deelnemer(s) aan het Eatermarruters Paarden Spektakel, om de kosten te drukken worden de programmaboekjes niet meer opgestuurd. U dient ze af te halen bij het secretariaat vanaf vrijdag 9 sept: 16.00 uur: locatie startterrein Lange Geestlaan.

Klik hier voor de startlijst

paardespektakel 16Foto: Jan Kooistra

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: