Dam Jaarsma-kuier

Portret_Dam_Jaarsma
Kategory
Aktiviteit
Dates
woansdei 22 mei 2024 19:30 - 21:30
Locatie
Eastermar
https://theaterkerknes.nl/evenement/dam-jaarsma-kuier-wandeling-met-volksverhalen

EASTERMAR - Theaterkerk Nes organiseert in samenwerking met het Dam Jaarsmahûs in Eastermar op woensdagavond 22 mei de Dam Jaarsma-kuier. Vanaf 19.30 uur kunnen belangstellenden samen met een gids door de geboorteplaats van Jaarsma wandelen en zich mee
laten voeren door alle sprookjes, mythen en sagen uit de Wâlden. Dam Jaarsma is geboren en getogen in Eastermar. Hij was godsdienstleraar en hulppredikant. Hij verzamelde in zijn leven meer dan 16.000 volksverhalen uit de omgeving van Eastermar, die van generatie op generatie aan elkaar werden verteld.
In een tijd waarin lezen en schrijven voornamelijk voor de rijken was, werden volksverhalen ontwikkeld door de armeren om kennis en levenslessen door te geven aan de volgende genratie.
De wandeling start bij Mienskipshûs De Kjellingen in Eastermar. Tickets à €15,- voor de wandeling met gids, inclusief een hapje en drankje, zijn te bestellen via www.theaterkerknes.nl.

 
 
 
 

Foar redakteuren:

Sykje:

Friese tekst vertalen:

Kopieer de tekst en plak deze in de 'Oersetter'.

Eastermar.nl en privacy

Doarpsside Eastermar.nl pleatst 'cookies' foar in optimale wurking en it byhâlden fan de statistiken. Graach jo akkoart!