Heeft u hem al gezien, de bijlage van het Wrâldsimmerfestival in Actief? Niet vergeten er uit te halen.
Wij doen in Eastermar mee als gastdorp voor dansers uit Oekraïne.

ukraine_07_210


De naam van het jongerenensemble is 'Radist' wat vreugde betekent en ze komen uit de plaats Vinnitsa.
Ze hebben al laten weten dat ze er zin in hebben. 13 Juni hebben ze de bevestiging gekregen voor een visum en na ons festival mogen ze naar Duitsland om daar mee te doen aan een festival. Geweldig spannend voor deze kinderen om zo'n lange reis te maken, We zullen ons best doen in Eastermar om ze goed op te vangen.

ukraine_07_012


Vrijdag 19 juni geven de dansers een voorstelling bij de scholen. Bij mooi weer dansen ze buiten, het begint om ongeveer 10.00 uur. Buiten is vast wel ruimte voor meer Eastermarders om te komen kijken, als de voorstelling binnen is zal dit niet lukken.
Een aantal kinderen van de basisschool krijgt de komende weken drie keer de kans om op school te volksdansen. We gaan de kinderen uit Oekraïne ook onze dansen laten zien.

ukraine_07_038

Nog even een tip voor de ouders van de schoolgaande kinderen:
op zaterdag 13 juni is er in de Stryp in Burgum een voorstelling van de dansgroep Malenka en de toegang is voor kinderen maar € 1,-  en voor volwassenen € 5,-.
De voorstelling is van 20.00 - 22.00 uur. Het zou zo leuk zijn om met zoveel mogelijk kinderen hier naar toe te gaan. Een mooie opwarmer alvast voor de rest van de week.
Spreek anders bij school even metelkaar wat af over vervoer, zo geregeld en je hebt een fijne avond .Het gaat vast een geweldige week worden met heel veel verschillende activiteiten.

ukraine_07_054

Atsie Boersma - Thea vd Wiel

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: