Ontdek het waardevolle boerenland van Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden

Het coulisselandschap van Nationaal Landschap bestaat uit rijen met elzen, eiken en vele plant- en struiksoorten. Deze elzensingels en houtwallen zorgen voor een aantrekkelijke plek voor vogels, insecten en andere dieren. Tijdens een veldexcursie neemt Gerrit Tuinstra, expert van Landschapsbeheer Friesland, je mee het veld in en legt uit waarom dat zo is en wat de rol van de boeren hierin is. Ben je benieuwd? Schrijf je dan nu in voor de veldexcursie. Je bent van harte welkom!

Woensdag 17 mei start de excursie om 14 uur aan de Âlde Dyk in Kootstertille. Het verzamelpunt is bij het bruggetje ter hoogte van Âlde Dyk 34a. Een unieke locatie waar pas nog een koppeltje gekraagde roodstaarten werd gespot en waar veel bijzondere soorten wilde rozen te zien zijn. De excursie is rond 16 uur afgelopen. Trek stevige schoenen of laarzen aan.

Deelname is gratis en aanmelden is verplicht want het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Vereniging Noardlike Fryske Wâlden
De vereniging Noardlike Fryske Wâlden is een vereniging in Noordoost-Fryslân en Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Het overgrote deel van de bijna 800 leden, boeren en particulieren, zorgt met (agrarisch) natuur- en landschapsbeheer voor het behoud van dit bijzondere landschap en de boerenlandvogels.

BLK NFWJubileum 569

Foto: Binne-Louw Katsma

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: