logo plons

PLONS! is een filmfestival waar je in het ruim van een schip kunt kijken naar de allerbeste korte documentaires van (veelal jonge) makers uit de hele wereld. In elk blok krijg je 5 korte films voorgeschoteld die je meevoeren naar bijzondere verhalen uit alle windrichtingen.

Dit jaar gaan wij vóór het festivalweekend in Leeuwarden met onze reizende filmzaal op toer en meren af in 7 dorpen, waaronder in Eastermar!
Met een speciaal programma van de allerbeste PLONS! films wordt het een spetterende voorstelling op een bijzondere locatie. Voor en na de film is er gelegenheid om met elkaar een lekker speciaal biertje te drinken rondom het houtvuur, of buiten op het dek.

Praktisch

Datum: woensdag 31 augustus

Tijdstip: 19uur schip open, 19.30uur start programma, 22uur einde programma, tussendoor is er een kleine pauze en na het programma is er de mogelijkheid tot een drankje en houtvuurtje.

Entree: 11,00 euro

Programma: Best of PLONS!

Kaarten: Vanaf nu verkrijgbaar via https://plonsfilmfestival.nl/dorpentoer/

Ligplaats: Komerk, kopsteiger.

Plons BLOK1 12 klein

PLONS! wordt georganiseerd door Frans Filius en Froukje van Wengerden, in samenwerking met de ouders van Froukje; eigenaren van Scheepsatelier Eestroom. Froukje keerde na haar studie aan de Nederlandse Filmacademie terug naar het Hoge Noorden waar zij opgroeide. Hier ontmoette zij Frans, opgegroeid in Kollum, brouwer van Grutte Pier Brouwerij en creatieve duizendpoot. Al snel slaan zij de handen ineen om in het noorden autonoom films te gaan produceren, Frans in de rol van producent en geluidsman en Froukje in de rol van regisseur en cameravrouw. Daarnaast richten zij het nieuwe filmfestival PLONS! op. Dit filmfestival vindt plaats op een bijzondere locatie: Scheepsatelier Eestroom. Een 38 meter lange Belgische Spits, omgetoverd tot filmzaal en culturele broedplaats. Aan boord van het schip kunt u, onder de houten luiken en naast de warme kachel, genieten van een programma vol documentaires uit de hele wereld. Bij het aanbod van films wordt zowel gelet op onderwerp en thema, als op de artistieke kwaliteit van de film. Documentairefilms met een creatieve vorm, zowel in cinematografie als geluid, genieten de voorkeur. Zo hopen zij de artistieke documentaire waar zijzelf zo gek op zijn voor iedereen in het Noorden toegankelijk te maken. 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: