In doarpskrant BREEDút en op deze site heeft een oproep gestaan om mee te doen aan het jaarlijkse 'Snertbarren'.

Op dit moment van schrijven zijn er nog niet genoeg deelnemers. Er zijn nog minimaal acht mensen nodig om dit barren door te laten gaan. Dus aarzel niet om u voor 1 december bij Jannes Hamstra op te geven voor dit gezellige gebeuren, ook al bent u geen topkok. Meedoen betekent in dit geval... winterse gezelligheid!

Waar gaat de opbrengst van het Snertbarren naar toe?

Lees hier de informatie van de Crisisopvang Blijenhof in Burgum:

Soms komen mensen in een acute crisis terecht. Dan bieden wij dag en nacht een tijdelijk thuis. Een prettige, veilige plek om weer bij te komen, om in alle rust te begrijpen hoe het zover gekomen is en te leren hoe het anders en beter kan.

In de crisisopvang bieden wij een- en tweepersoonskamers en een aparte gezinskamers.
Daarnaast zijn er gezamenlijke ruimtes om te eten en te ontspannen.

In de Blijenhof zetten betrokken en deskundige begeleiders zich in om iedere bewoner nieuw perspectief te bieden.
Dit doen we onder meer door samen met de bewoner een begeleidingsplan te maken, met als doel weer zelfstandig wonen of, als dat niet kan, wonen met woon- begeleiding in een woonvoorziening of begeleiding aan huis.

Voor gezinnen hebben we sinds 8 november naast Blijenhof gelegen 6 appartementen.
Doel van het verblijf in deze trainingsappartementen is het bieden van een goede start bij het (opnieuw) zelfstandig wonen, door het aanleren van de hiervoor benodigde en ontbrekende vaardigheden op verschillende leefgebieden.
Uitgangspunt is dat de bewoners van de trainingsappartementen zo zelfstandig mogelijk wonen. Waar nodig worden zij ondersteund door de mentor.

Wij zijn dan ook erg blij met de beslissing dat Blijenhof de opbrengst van de te houden Snertactie in Eastermar in december krijgt. Dit bedrag zullen we gaan gebruiken om de appartementen gezellig te maken en spelletjes, boekjes, enz. te kunnen aanschaffen.

Image

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: