Op zaterdag 25 augustus zijn op de boerderij van maatschap Boersma-Havinga in Eastermar tal van activiteiten. Bovendien mag iedereen er het land in om bramen te plukken.

Landschapsexcursies

Aan de Seadwei 3 beginnen de landschapsexcursies om 11.00 en 13.30 uur. Jacob Bijlsma gaat met belangstellenden langs de houtwallen en beantwoordt alle vragen over de natuur. Hij weet alles van dieren, planten, bomen en struiken en hoe ze te herkennen. Deelname is gratis.

Boerderijdiploma en verhalen

Jongeren kunnen in Eastermar hun boerenkunsten vertonen en een boerderijdiploma verdienen. Onderdelen van het examen zijn koeien melken, hooi van het land halen en het herkennen van vogels en bomen in de Noardlike Fryske Wâlden. Het harde werken wordt beloond met melk, karnemelk en blokjes kaas. ’s Ochtends is op de boerderij een verhalenvertelster van de Stichting Dam Jaarsma. Zij vertelt de kinderen spannende verhalen uit oude tijden.

Landschapsbeheer

De boeren willen de deelnemers aan Brommels! graag laten genieten van het coulisselandschap en laten enthousiast zien hoe ze dit unieke landschap in stand houden door aan natuur- en landschapsbeheer te doen. In totaal onderhouden de bijna 800 NFW-leden 3600 kilometer aan landschapselementen en honderden pingo’s en dobben in de regio.

Boersma Eastermar Brommels

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: