De kinderen van OBS De Bolster hebben de afgelopen weken gewerkt aan een project over Peru. Speciaal hiervoor is er iemand van de stichting Edukans op school geweest om het een en ander vertellen over de kinderen in dit land en de projecten van Edukans aldaar. De bedoeling van dit project is om o.a. zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de aanschaf van leermiddelen en om zo iedereen een kans te geven op goed onderwijs.

Allereerst hebben de kinderen van de Bolster diverse klusje huis aan huis uitgevoerd. Dat kinderen creatief zijn bleek ook nu weer. Niet alleen opruimen, afwassen, schoonmaken en verven kwam aan de orde, maar er waren ook kinderen, die met een zelfgemaakte panfluit langs de deuren gingen en zo geld ophaalden.

Ter afsluiting hebben de kinderen uit midden- en bovenbouw bij een aantal ouders thuis diverse stamppotten gekookt, terwijl de kinderen uit de onderbouw op school toetjes maakten. Ondertussen werd de school omgebouwd tot een heus restaurant, waar 's avonds alle ouders en kinderen tegen een geringe vergoeding stamppot kwamen eten. Er was keuze uit: boerenkool, hutspot of zuurkool. Er werd heerlijk en vooral veel gegeten. Voor iedereen was er meer dan genoeg. Al met al een hele gezellige afsluiting van dit project.

Totaal is er door de kinderen op deze manier een totaalbedrag van 412,20 Euro verdiend. Dit bedrag zal worden overgemaakt aan de stichting Edukans. Wederom een mooi project voor een goed doel!!

bolster4

bolster1

bolster2

bolster3

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: