Hallo Eastermarders.
Komende vrijdag vliegen wij naar Armenië en willen jullie aandacht vragen voor het project Care4Gyumri.
Ons doel is om in 2014 met een medisch team (artsen, verpleegkundigen en andere disciplines), kennis, behandeling en apparatuur naar de Caritaskliniek en een Kraamkliniek in Gyumri te brengen. We bereiden dit samen met Fam2fam voor. We gaan proberen om de kinderen van Fam2fam en hun families naar de kliniek te laten komen voor hulp of gaan hen bezoeken met een mobiel team.

Logo-Care-for-Gyumri

Veel mensen in Armenië zijn massaal slachtoffer van een aardbeving jaren geleden en er is bitter weinig gedaan aan wederopbouw. Veel families leven in containers, mannen moeten uit financiële nood in het buitenland geld verdienen en van hun regering hoeven ze niet al te veel te verwachten. We hebben medische apparatuur verzameld in de winkel van Piet en Bouk (we zoeken nog steeds een nieuw onderdak daarvoor) en we hebben ons een jaar lang bezig gehouden met het leggen van contact.

De organisatie bestaat nu uit drie personen, n.l.: Arjan Erkens, Gepke Hoekstra en Elle Hoekstra. Weldra zal dit uitgebreid worden nadat wij, Arjan en Gepke, een bezoek hebben gebracht aan Armenië. Dit gaat komende vrijdag gebeuren. Tot en met dinsdag zullen wij daar verblijven en we voeren de nodige gesprekken met directies en medische staf en bekijken de klinieken. We gaan de armste regio, Shirak, bezoeken en lopen een dag mee in de Caritaskliniek. Na deze reis is de verwachting dat we binnen een week een definitief plan gaan opstellen.

We zijn al heel ver in het proces maar er zijn nog  onzekerheden op dit moment, ondanks de wil van de Armeense gemeenschap, Fam2fam en die van ons om dit te laten slagen. Na dit bezoek verwachten we die onzekerheden weg te kunnen nemen. Dankzij de site van Eastermar is er een mogelijkheid om het verloop van deze reis en dit project te volgen.
Wie interesse heeft in dit project en het wil steunen… welkom, graag, dit kan op vele manieren.

Wilt u ons volgen klik dan hier voor onze blog

Hartelijke groet,
Arjan Erkens en Gepke Hoekstra

caritas
Caritaskliniek

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: