Eastermar is een tijdelijke bewoner rijker. David Moran uit Venezuela woont sinds 19 augustus op it Wytfean. Hij is met de internationale uitwisselingsorganisatie AFS voor 10 maanden naar Nederland gekomen. Hij woont gedurende deze tijd samen met zijn gastouders Jan Nijboer en Hinke Wijbenga, zijn broertjes Oane-Jan en Tjeerd en zijn zusje Hiltsje op de Wytfeansterwei.

Toen hij aankwam kon hij nog niet fietsen, dat heeft hij eerst nog moeten leren voordat hij na de zomervakantie naar Drachten naar school kon, maar nu fietst hij of hij het zijn hele leven al heeft gedaan. David gaat naar het Singelland in Drachten waar hij in havo-4 zit. Tot nu toe heeft hij het erg naar zijn zin op it Wytfean en ook de school vindt hij leuk. Het Nederlands vindt hij wel erg moeilijk, maar omdat hij ook niet zo heel erg goed Engels spreekt, doet hij heel erg zijn best om het zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Hierbij krijgt hij wat extra hulp van zijn buren, Willem en Ineke v.d. Heide.

David hoopt dat hij een heel mooi jaar zal hebben op it Wytfean. Meer weten over internationale uitwisseling, ook voor jongeren uit Eastermar die naar het buitenland willen: www.afs.nl. Of mail naar afsfryslan@hotmail.com. 

David_met_Hiltsje

   David met Hiltsje

Oar doarps- en ferieningsnijs: