Oentsjerk, 28 december 2006

Beste Eastermarders,

In jullie dorp is het jaarlijkse Snertbarren geweest.
Volgens Actief hebben jullie 150 liter snert verorberd.
Met de verschillende activiteiten hebben jullie ook geld bijeengebracht. Van Jannes Hamstra kregen wij als Stichting Vrienden van de Terp het bericht dat besloten was aan ons de opbrengst van € 300 te besteden aan de Vrienden. Fantastisch !

Wij willen graag even toelichten waar de Stichting Vrienden van de Terp voor staat, zodat u weet waarvoor wij het ingezamelde geld zullen inzetten.
In Leeuwarden is de opvang voor dak- en thuislozen SMO Fryslân (voorheen De Terp) gevestigd. In de Terp wordt de zorg gegeven aan 130 vaste cliënten en de nachtopvang voor ongeveer 30 personen per nacht.
De Vrienden zamelen gelden in om de cliënten van de Terp dat extraatje te geven dat zij in onze ogen naast een bed, een bad en een boterham zouden moeten krijgen.
De aanvragen die wij krijgen variëren van een tafeltennistafel, een boombank in de tuin, shirts en broekjes voor het zaalvoetbalteam, gezelschapspelen, een kerstboom, een werkbank, muziekinstrumenten, abonnementen voor de fitness ed. Kortom allerlei zaken om de cliënten te activeren en het leven weer meer inhoud te geven.
Als u meer wilt weten kunt ons bezoeken op de web site van SMO Fryslân.

Wij zijn daarom blij dat acties zoals bij jullie in Eastermar ons de mogelijkheid bieden de aanvragen van de cliënten te honoreren. Wij bedanken Jannes Hamstra voor de moeite die hij genomen heeft ons de gelden te overhandigen.
Met vriendelijke groet en de wens voor een gezond 2007,


Diedrich Ruiter
penningmeester Stichting Vrienden van de Terp

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: