De maan beïnvloedt de waterhuishouding op aarde – daarom is het niet onwaarschijnlijk dat ze ook effect heeft op ons lichaam en onze emoties. Leven volgens het natuurlijke ritme van de maan kan je helpen bij het maken en timen van je keuzes.

Deze maand een nacht hevig liggen dromen of juist de slaap niet kunnen vatten? De hele avond gedanst met energie voor tien? Ongebreidelde werklust gehad – en dan weer de behoefte gevoeld om alleen te zijn? Kijk eens naar de stand van de maan op die momenten, wellicht weerspiegelde de maan je gedrag en gemoedstoestand.

De kracht van de maan
Dat is niet zo’n gek idee als je bedenkt dat de getijden van de oceaan en de sapstroom in planten door de maan worden beïnvloed. Wij mensen bestaan voor ongeveer zeventig procent uit water en andere vloeistoffen, dus grote kans dat ook ons lichaam en onze emoties reageren op de maan.

De kracht die de maan uitoefent op de aarde uit zich in eb en vloed, maar ook in andere dingen. Het aantal geboorten is op de dagen rond volle maan bijvoorbeeld aanzienlijk hoger dan gemiddeld, een zwangerschap duurt tien ‘manen’ en sommige dieren, vooral zeedieren, laten zich in hun trek en paringsgedrag beïnvloeden door de maanstand.

Tjitske Postma (de Krûdwizer) zal met deze lezing haar kennis delen over de maan en ‘haar’ (yin/vrouwelijk) fases en effecten.

Entree: €5,-
Tijd: 20:00-21:30 uur
Locatie: Meerzigt Eastermar
Opgeven kan via www.meerzigt-eastermar.nl

maan

Oar doarps- en ferieningsnijs: