Beste Eastermarders,

In het weekend van 21-23 september ga ik samen met collega’s meedoen aan de Socialrun. De Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 kilometer in ongeveer 48 uur (ruim) rondom het IJsselmeer. De route loopt ook door Eastermar, één van de redenen voor mij, als oud-Eastermarder, om mee te doen.

Maar belangrijker om mee te doen is het doel van de Socialrun: bespreekbaarheid en begrip stimuleren rondom psychische aandoeningen. De missie: #meedoeniswinnen. Om de lopers goed te begeleiden ga ik mee voor logistieke ondersteuning op de rustplekken (en als reserveloper). Een van de rustplekken is de oprit van Hans en Lieneke, waar we met 2 campers, koks en de helft van de lopers zaterdagochtend zullen zijn.

Ik doe mee met team VNG, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De route van de Socialrun gaat door 48 gemeenten, dus reden te meer om als VNG deze sportieve uitdaging aan te gaan en stigmatisering te helpen doorbreken. Wat ons bindt: #meedoeniswinnen. Het verhaal van de Socialrun weer verder brengen, zodat er weer nieuwe verhalen ontstaan

Na het weekend van de Socialrun worden met het opgehaalde sponsorgeld projecten gefinancierd om de bespreekbaarheid en het begrip van psychische aandoeningen te stimuleren.

Zie je zaterdagochtend lopers van de Socialrun (begeleid door fietsers en busjes) voorbij komen? Moedig ze dan flink aan, we hebben dan 265 km gehad en zijn dan dus nog net niet op de helft van de tocht. Route bij Eastermar: Zwarteweg, E.M. Beimastrjitte, Teye Tolstraat, Sumarderwei).

En voor wie iets wil bijdragen aan dit goede doel: door het sponsoren van een team kun je projecten van de Socialrun steunen. 100% van het gedoneerde bedrag gaat direct naar de projecten van de Socialrun. (De loop, VNG- en mijn deelname worden respectievelijk betaald door Socialrun sponsoren, de VNG en mijzelf.). Via deze link kun je meer vinden over de loop, ons team en eventuele sponsoring.

Oant sjen!
Elske Wüst-Weidenaar

 sr logo

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen