Na een oproep van Meester Sietse in de Nieuwsbrief van de school heeft de OBS De Bolster een voedertafel van de Fûgelwacht gekregen. Nu maar hopen dat er veel vogels komen eten. De voedertafel staat zo opgesteld dat er vanuit de school goed zicht op is.

De Fûgelwacht maakte de afgelopen tijd meerdere, speciaal aangepaste voedertafels voor geïnteresseerde vogelliefhebbers. De bedoeling is dat daar ook Ringmussen op komen die door de Vogelringgroep met kleurringen eerder bij Eastermar zijn geringd. Die Ringmussen zijn daardoor individueel te herkennen. Het goed aflezen van de kleurringen vergt wel wat geduld en oefening. Dat komt vooral omdat Ringmussen in tegenstelling tot gewonen Huismussen erg schuw en beweeglijk zijn. Hun aantal neemt helaas in Nederland in rap tempo af. Dat is o.a. waarom de Ringgroep er onderzoek naar doet. Wie weet lukt het ook o.a. de leerlingen van de Bolster om vogels met kleurringen te ontdekken en de combinatie van kleurringen van elke vogel op te schrijven. Voor het doorgeven van Ringmussen met kleurringen houdt de Vogelwacht () zich erg aanbevolen.

voederplank

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen