Gastgezinnen gezocht
De internationale organisatie voor interculturele uitwisselingen AFS is op zoek naar gastgezinnen voor een aantal buitenlandse scholieren in de leeftijd van 15-18 jaar gedurende 10 maanden. Deze scholieren komen binnenkort naar Nederland en gaan begin 2014 weer terug naar huis. Ze zijn allen afkomstig van het zuidelijk halfrond, b.v. Nicole uit Argentinië ( 16 jaar), Andres uit Colombia (15 jaar), Suzanna uit Australië (16 jaar) of Javier uit Costa Rica (17 jaar). Ze staan allemaal te popelen om Nederland en Fryslân te ontdekken, de taal te leren en alles te weten te komen over onze gewoontes en gebruiken. In ruil daarvoor bieden ze hun gastfamilie een kijkje in hun eigen cultuur, zodat beide kanten een ervaring rijker worden. Ze gaan net als hun Nederlandse leeftijdsgenoten alle dagen (op de fiets) naar school en gaan proberen om hier nieuwe vrienden te maken en een goeie relatie met hun gastfamilie op te bouwen. Om dit allemaal te kunnen doen hebben deze scholieren een gastvrij gastgezin nodig die ze gedurende hun verblijf hier een liefdevol plekje in hun gezin willen bieden om gezamenlijk deze ontdekkingstocht te ondernemen.
De gastgezinnen en de scholieren krijgen uiteraard begeleiding van de vrijwilligers van AFS en tevens worden er gedurende het uitwisselingsjaar een aantal activiteiten voor de scholieren en de gastgezinnen georganiseerd.
Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten over AFS en/of het gastouderschap? Kijk eens op www.afs.nl of neem contact op met AFS Fryslân via of 0512-841750.
logo AFS Fryslân-001

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen