Ruim tweeënhalfduizend euro voor de baby’s!
 
De kerstdagen liggen achter ons en de jaarwisseling lonkt. Afgelopen maandagavond, op kerstavond,
werden de drie DJ’s van 3FM uit het Glazen Huis in Enschede gelaten. De opbrengst dit jaar: ruim
twaalfmiljoen euro. Ruim vijftig deelnemers van Vol Smaak hadden hier een belangrijk aandeel in.

Serious Request draaide dit jaar om de allerkleinsten. Elke zes seconden sterft ergens op de wereld onnodig een baby. Vaak is dit het gevolg van gebrekkige kennis over de zwangerschap, bevalling en de verzorging van baby’s. Het Rode Kruis zet zich in om deze leventjes te redden. Door voorlichting te geven, zwangere vrouwen en jonge moeders te begeleiden en zorg rondom de geboorte te bieden kan ze babysterfte terugdringen. Daar is echter wel geld voor nodig. Veel geld.

Michiel Veenstra, Giel Beelen en Gerard Ekdom werden op dinsdag 18 december opgesloten in het Glazen Huis op de Oude Markt in Enschede. Een dynamische week vol verrassingen volgde.
Allemaal met één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen om de baby’s te redden. Uiteraard konden wij niet anders dan ook meedoen aan deze prachtige actie. Daarom konden klanten van Vol Smaakaanbieders de afgelopen week vijftien mandarijnen kopen voor € 2,99, waarvan € 0,50 naar Serious Request ging. Daaraan werd gehoor gegeven. Op maandagochtend 24 december, de laatste dag van de actie, overhandigde Desiree Machtel van tekstbureau DMtekst namens Vol Smaak een cheque van € 2585,50 bij het Glazen Huis. Een prachtig bedrag voor een prachtige actie.

Wij willen alle Vol Smaakdeelnemers hartelijk bedanken voor hun inzet. Laten we samen hopen dat onschuldige, prille levens een kans krijgen in deze mooie wereld.
janneshamstra2

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen