×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 78 niet laden
Het Jongenskoor Dzvinochok (klokje) uit Kiev (Oekraïne) onder leiding van dirigent Ruben Tolmachov   is opgericht in 1967 en bestaat uit ca. 50 getalenteerde zangers in de leeftijd van 10 tot ongeveer 35 jaar. Het geeft gewoonlijk concerten in Kiev en elders in Oekraïne, dikwijls samen met het Nationaal Filharmonisch Orkest van Oekraïne. Ze hebben buitenlandse reizen gemaakt naar Polen, Bulgarije, Tsjechië, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Rusland. Het koor is al meerdere malen in Nederland geweest, vorig jaar ook in Rottevalle.  (Op youtube vind je meerdere filmpjes van het jongenskoor)
De bedoeling van hun buitenlandse reizen is om mensen kennis te laten maken met o.a. de oosterse kerkmuziek en om zelf in contact te komen met de westerse cultuur. Het heeft een bijzonder mooi programma met zowel westerse als oosterse kerkmuziek, volksmuziek uit Oekraïne en koormuziek uit West Europa en de Verenigde Staten.
De jongens krijgen een gedegen muzikale opleiding. Twee of drie maal in de week een repetitie. Elk jaar wordt een aantal van hen geselecteerd om in aanmerking te komen voor een buitenlandse tournee.
 
Het koor verblijft 2 nachten bij gastgezinnen in Eastermar. Denk dan niet dat het alweer dorpsfeest is maar we hangen de vlagjes op voor de jongens zodat ze hun gastgezin makkelijker kunnen vinden.
Vrijdagmorgen 12 november zal het koor 's morgens om half elf een bezoek brengen aan school.
Zaterdagavond 13 november is het concert om 20.00 uur in de PKN-kerk op It Heechsân. 
 
U bent allen van harte welkom om dit bijzondere concert bij te wonen. Entree €6,-
(klik hier voor de poster)
 
met vr gr Atsie Boersma

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen