Op zaterdag 15 december wordt er voor de derde keer een Snertbarren in Eastermar georganiseerd. De reacties na afloop van het eerste en tweede Snertbarren waren zeer enthousiast en daarom heeft het snertbarrencomité besloten ook dit jaar weer een Snertbarren te organiseren.

Meedoen
Iedereen die snert kan koken of denkt dit te kunnen, wordt uitgenodigd aan dit Snertbarren deel te nemen. Misschien bent u dan wel degene die dit jaar de snertbarrenwisseltrofee wint en zich een jaarlang de beste snertbereid(st)er van Eastermar e.o. mag noemen.
De deelnemers aan dit Snertbarren dienen thuis snert te koken en dit tijdens het Snertbarren mee te nemen naar It Breed. Zij dienen zelf te zorgen voor ‘warmhouders’ voor de snert tijdens het Snertbarren.

Image

Proeven
De gemaakte snert zal door een deskundige jury worden beoordeeld en de bezoekers van het Snertbarren kunnen voor € 0,50 een kom snert kopen van de deelnemers. De opbrengst van de verkochte snert zal beschikbaar worden gesteld voor een goed doel.Het Snertbarren begint om 17.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Tijdens het Snertbarren zal er een aantal activiteiten plaatsvinden, die passen bij dit evenement en de tijd van het jaar. Zo kunnen de bezoekers meedoen aan snertpanhangen – wie blijft er het langst aan een snertpan hangen?

Snertwandeltocht
Er wordt door de Toeristeninformatiepost Eastermar e.o. een echte snertwandeltocht van ± 8 km in en rondom Eastermar georganiseerd. U kunt tussen 15.00 uur en 15.30 uur vanaf It Breed hiervoor starten. Deelname aan deze wandeltocht kost € 2,50 per persoon.

Inschrijven
Deelnemers aan de snertkookwedstrijd kunnen zich opgeven bij Jannes Hamstra (De Grienstespesjalist). Hier ontvangen zij een inschrijfformulier en een wedstrijdreglement. U kunt zich tot 1 december hiervoor inschrijven.

We hopen er weer een sfeervol en gezellig ‘barren’ van te maken, waarbij u allen van harte wordt uitgenodigd deel te nemen aan de snertwedstrijd of te komen proeven van de snertkookkunsten van uw dorpsbewoners.

Het Snertbarrencomité
Jannes Hamstra, Eelke Hoekstra, Catrinus Tadema en Bert de Vries

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: