'Moai Fuort', dat is de naam waarmee het Internationaal Dansfestival Burgum vanaf nu de wereld tegemoet treedt. Met 'Moai Fuort' dat als ondertitel Dans, Beleef, Ontmoet meekrijgt, wil het dansfestival zijn bestaansrecht in de toekomst verzekeren. Een simmerfestival  waarin niet alleen dans, maar vooral ook ontmoeten en beleven een belangrijke rol gaan spelen.

In samenwerking met studenten van de opleiding Leisure Management aan de Stenden University is er gekeken op wat voor wijze het festival toekomstbestendig kan worden. De afgelopen edities bleek dat het festival minder bezoekers trok en dat de bezoekers die kwamen steeds ouder waren. De adviezen die uit het onderzoek naar voren kwamen: er moet naar meer gekeken worden dan naar dans alleen. Doordat er dansgroepen uit de hele wereld komen is het festival de uitgelezen gelegenheid om verbinding tussen culturen tot stand te brengen. De bezoekers moeten workshops kunnen volgen, gerechten van over de hele wereld kunnen proeven en op reis gaan langs de tradities van de landen die op het festival vertegenwoordigd zijn. Het moet een culturele wereldreis worden die op één terrein plaats vindt en die voor alle leeftijden en doelgroepen geschikt is.

Met dit advies in het achterhoofd zijn de voorbereidingen voor 'Moai Fuort 2017', dat plaats vindt in de eerste week van juli, in volle gang. Uit onder andere Brazilië, Costa Rica, Oekraïne en Thailand zullen er dansgroepen zijn en er zullen dansgroepen uit nog meerdere landen volgen. De dansgroepen worden allemaal ondergebracht bij gastgezinnen in de regio o.a. in Eastermar en daarmee komt het verbinding maken tot volle bloei. 'Moai Fuort' kan niet alleen worden gemaakt door de vele vrijwilligers die zich nu al belangeloos inzetten voor het simmerfestival. Mensen die graag ook deel uit willen maken van deze enthousiaste groep vrijwilligers kunnen zich aanmelden via info@dansfestivalburgum.nl. Het bestuur, onder leiding van oud-burgemeester Eric ter Keurs, spreekt de hoop uit dat vele mensen aan deze oproep gehoor zullen geven.

Contactpersoon: Iris Rusz (bestuurslid Moai Fuort Simmerfestival) 06 24 78 90 09

klik hier voor hun facebookpagina

Poster Internationaal Dansfestival v6