LIEDJES VAN LOUIS DAVIDS
een productie van Stichting Nederlands Komedie Theater 

  • Spel: Mirthe Bron, Danny van Zuijlen, Janneke Rinzema
  • Muzikale leiding: Gert Jan Naus
  • Regie: Ton Offerman
  • Liedteksten: Louis Davids, Margie Morris, Jacques van Tol
  • Muziek: Margie Morris, Louis Davids e.a.
  • Arrangementen: Gert Jan Naus
  • Script: Danny van Zuijlen

'Liedjes van Louis Davids' is een theatervoorstelling over en met de liedjes van deze cabaretier (1883-1939).
In het programma zitten bekende en onbekende liedjes maar allemaal in een modern jasje. Bijzonder aan deze voorstelling is, is de cast: ze zijn tussen de 23 en 26 jaar oud. Mede door hun leeftijd krijgen de liedjes een moderne en frisse uitstraling.

Bijzonder is dat de crisisliedjes uit de jaren '30 uitzonderlijk actueel blijken te zijn. Ook liedjes over antisemitisme uit de jaren van vlak voor de tweede wereldoorlog passen perfect in de huidige tijdsgeest. Vier jonge, veelbelovende theatermakers gaan ieder op hun eigen manier aan de slag met de liedjes van Louis Davids. Deze liedjes vormen de basis van het theaterprogramma.
Persfoto_Liedjes_van_Louis_Davids_-_Foto_door_Larissa_Wijker

 

Voorstelling
Een muzikale ode aan Louis Davids, een van de eerste kleinkunstenaars van Nederland. Bij zijn overlijden in 1939 laat hij een oeuvre na uit alle facetten van het vak: film, cabaret, revue en variété. Dit alles wordt gespeeld door een verrassende combinatie van jonge theatermakers en in een moderne variétéstijl, wat het programma een modern en fris karakter geeft. Naast de liedjes is er ook aandacht voor de achtergrond van de teksten en zijn makers.
Geniet u van de schitterende hoogtepunten uit zijn onverwoestbare en onvergetelijke repertoire waaronder ‘Zandvoort bij de zee’, ‘De voetbalmatch’, ‘Het hondje van Dirkie’, ‘Een reisje langs de Rijn’, ‘De kleine man’ én natuurlijk liedjes uit “De Jantjes”.

Stichting Nederlands Komedie Theater
Stichting Nederlands Komedie Theater is een productiebureau dat zich richt op het maken van komedies, kluchten en andere lichte voorstellingen.
De organisatie bestaat uit jonge, veelbelovende theatermakers die met en voor elkaar voorstellingen maken. Deze voorstellingen spelen door het land of zijn op een vaste locatie.

Eastermar
De voorstelling speelt op zaterdag 13 november in theater Meerzigt in Eastermar.

Aanvang 20.00 uur.

Entree € 15,00 en dat is inclusief koffie/thee bij ontvangst en een hapje en drankje na afloop. Voor reserveringen: www.theatermeerzigt.nl  Bellen mag ook naar: 0512-471232 of 0512-472190.

Klik hier voor de Theater Meerzigt Nieuwsbrief

Publieksinformatie
Publiek kan contact opnemen bij het theater of via www.liedjesvanlouisdavids.nl