Lezing Marinus van den Berg op 19 mei in ‘THEATER MEERZIGT’ te EASTERMAR

Vanuit ‘DE LETHE’ Aandacht voor Levensthema’s, organiseert Froukje Wesseling – Schilstra uit De Tike een thema-avond rondom sterven en rouwen. Deze avond zal plaats vinden op donderdag 19 mei in Theater Meerzigt in Eastermar. Voor deze avond is Marinus van den Berg uitgenodigd, die rond dit thema een lezing zal verzorgen. Marinus van den Berg is pastor in verpleegcentrum en hospice Antonius-IJsselmonde te Rotterdam. Daar begeleidt hij bewoners, hun familie en personeel. Vanuit zijn lange praktijkervaring in het begeleiden van mensen is hij landelijk bekend geworden door zijn lezingen, maar vooral ook als schrijver van de vele boeken en gedichtenbundels rondom sterven, rouwverwerking, ouderdom en de zorg.

Zoals bijvoorbeeld; ‘Alsof je er nog bent’ – teksten bij afscheid; ‘Voorbij het einde’ – over waken en afscheid nemen; ‘Warme zorg’ – over aandacht voor het levensverhaal van mensen; ‘Door je verdriet heen groeien’ over rouw en verlies of ‘Samen werken aan een goede dood’ over afscheid nemen.

De avond zal muzikaal omlijst worden met piano en dwarsfluitmuziek.

Aanvang ’s avonds om 19.30 uur en de kosten zijn € 15,- per persoon. Dit is inclusief koffie, thee en een pauzedrankje.

Gezien de grote belangstelling voor deze lezing is reserveren vooraf wenselijk bij Theater Meerzigt via aanmelding op de website: www.theatermeerzigt.nl of via email: info@theatermeerzigt of telefonisch; 0512 – 471232.

Zie voor meer informatie over ‘De Lethe’ op www.de-lethe.nl

 marinus berg