Op zaterdag 12 april om 20.00 uur vindt in de PKN kerk te Eastermar een optreden plaats van de bekende pianist Jan Vayne i.s.m. het Eastermarder koor Koardinaasje in coproductie met Theater Meerzigt te Eastermar. Koardinaasje zal met Vayne een breed repertoire ten gehore brengen, variërend van 'Bach tot Beatles'. Verder zullen een aantal solisten uit Eastermar deelnemen aan het optreden. Jan Vayne zal tijdens zijn optreden zijn toehoorders uiteraard laten genieten van zijn vingervlugge pianospel en het repertoire van Koardinaasje ongetwijfeld virtuoos ondersteunen en begeleiden. Een avond met vaste programmastukken en spontane improvisaties, geschikt voor een breed publiek van liefhebbers van pop tot klassiek.

Jan Vayne werd in 1966 in het Drentse Zuidwolde geboren. Reeds op vierjarige leeftijd kreeg hij pianolessen en toen hij tien jaar oud was, gaf hij al concerten en sleepte eerste prijzen in de wacht op concoursen. Wars van tradities en met een groot gevoel voor vrijheid doorbrak hij de scheiding tussen pop en klassiek. Jan Vayne heeft zich vanaf zijn eerste successen erop toegelegd om dit motto op de meest uiteenlopende manieren uit te dragen. Zijn uitzonderlijke improvisatietalent en gedegen opleiding zijn daarbij van essentieel belang.

Kaarten á € 15,00 voor dit eenmalige concert zijn te reserveren via www.theatermeerzigt.nl en verkrijgbaar aan de kassa bij het kerkgebouw. De zaal is open vanaf 19:15 uur. Er zijn in de voorverkoop al meer dan 180 kaarten verkocht en de zaalcapaciteit is beperkt tot maximaal 250 plaatsen, dus tijdig reserveren is gewenst. Entree is inclusief koffie/thee bij ontvangst. Voor meer informatie en reserveren: www.theatermeerzigt.nl of telefonisch via: 0512-471232

Jan Vayne