Voor het kerstconcert van 20 december zijn Joost Wiersma en de ‘special guests’ druk aan het oefenen.

Muziekvereniging Joost Wiersma heeft inmiddels al een aantal keren gerepeteerd in de vernieuwde kerkzaal en is onder de indruk van de akoestiek en de sfeer. Joost Wiersma heeft een lange historie met Eastermar en ook een aantal leden heeft Eastermar-bloed in de aderen.

Ook oud-Eastermarder Joeke Hoekstra was er de laatste repetitie bij en is onder de indruk: “Wat een mooie sfeer!” In zijn woonplaats St. Nyk / Idskenhuizen willen ze ook de kerk vernieuwen en ‘Eastermar’ is zeker een voorbeeld: "Kan ik een kopie van het bestek krijgen?”

Ook muzikaal heeft Joeke er zin in: “Ik ga samen met o.a. Ido (dirigent Joost Wiersma) een bijzonder stuk op de marimba spelen. Een stuk met heel erg veel dynamiek, waarbij we het uiterste gaan halen uit alle slagwerkinstrumenten!”

Dat belooft alvast muzikaal vuurwerk te worden!
kerstmuziek

De andere Eastermarder om utens, Jantine Postma, laat via de mail weten er ‘klaar voor te zijn’. Het kwartet heeft speciaal voor deze avond de muziek bij elkaar gezocht, perfect passend bij het repertoire van Joost Wiersma. Voor Jantine is het een reprise, ca. 1,5 jaar geleden was ze er ook met haar muzikale vrienden en dat heeft op veel muziekliefhebbers veel indruk gemaakt. Toen stond de kerkzaal letterlijk nog in de steigers, dus we zijn blij hen te mogen begroeten nu alles af is.

Komt allen, zodat we ‘volle bak’ hebben en onze gasten/muzikanten ook het podium kunnen bieden dat ze verdienen! Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Het concert begint om 19.30 uur en vindt plaats in de Hege Stins, Torenlaan 12 – 14, Eastermar.

De kaarten kosten € 15,- incl. koffie/thee.

Het geld dat na aftrek van de kosten overblijft, is bestemd voor de Protestantse Gemeente Eastermar.

U kunt kaarten bestellen via een bestelformulier op  www.pgeastermar.nl

Als u dat lastig vindt, kunt u ook een mailtje sturen naar haije.rieneke@live.nl. Rieneke zorgt er dan voor dat de kaarten ’s avonds voor u klaarliggen. U kunt ze dan ter plekke afrekenen.

Hielke Tillema & Rieneke Kamminga