EASTERMAR:  Op zaterdag 8 september om 20.00 uur vindt in Theater Meerzigt te Eastermar een optreden plaats van ‘Sterke Froulju’ met ‘De Faginamonologen’.

De Vagina Monologen (1996) is een toneelstuk van de Amerikaanse schrijfster Eve Ensler en is gebaseerd op meer dan tweehonderd interviews met vrouwen van verschillende leeftijden en met uiteenlopende achtergronden. De interviews heeft zij als uitgangspunt gebruikt voor een toneelstuk bestaande uit tien monologen. Het stuk werd voor het eerst opgevoerd in het HERE Arts Center te New York City op 3 oktober 1996. Het stuk werd steeds bekender door een mond-tot-mond campagne, uitlopend op een uitvoering in Madison Square Garden in 2001, waarin Melissa Etheridge en Whoopi Goldberg gedeelten van het toneelstuk vertolkten. Andere bekende vrouwen die aan uitvoeringen meewerkten, zijn Oprah Winfrey, Meryl Streep, Jane Fonda, Marisa Tomei en Calista Flockhart. Het toneelstuk werd een enorm succes in binnen- en buitenland. Het werd onder andere opgevoerd in New York, Londen, Parijs, Berlijn en Barcelona. Internationaal had het toneelstuk de oprichting van de organisatie V-Day tot gevolg, die strijdt tegen geweld tegen vrouwen.

In Theater Meerzigt wordt dit toneelstuk in het Fries gespeeld door vijf vrouwen uit Tytsjerk en Ryptsjerk, die samen ‘Sterke Froulju’ vormen. Het stuk wordt verder muzikaal begeleid door ‘Froulju oer de Flier’.

Een echte klassieker en ook mannen zijn meer dan welkom!

Entree € 12,50 en dat is inclusief koffie/thee bij ontvangst en een hapje en drankje in de pauze. Reserveren kan via www.theatermeerzigt.nl of telefonisch via: 0512-471232

Voor meer informatie, ga naar www.theatermeerzigt.nl  en www.sterkefroulju.nl

faginamonologennieuwsbr