Peter van der Meulen woonde in de jaren '70 eerst op de Grienewei en later op it Hôf. Nu woont hij al jaren in Noardburgum.

Tijdens een aantal wandelingen heeft hij in die tijd dia's van Eastermar gemaakt. Van gebouwen en van de natuur. Van Eastermar, it Wytfean en it Heechsân. De serie is destijds op de bovenzaal van 's Lands Welvaren gepresenteerd.

Later is de diaserie uitgeleend en vervolgens ergens op zolder beland. Gelukkig is hij in 2007 weer voor de dag gekomen.

Nu zijn de dia's allemaal gedigitaliseerd en aan de redactie van www.eastermar beschikbaar gesteld. De 116 beelden van meer dan 30 jaar geleden zijn apart of als diashow te zien. Voor de presentatie hebben we de foto's verkleind.

Indien u belang heeft bij de originelen dan zijn deze, met toestemming van Peter van der Meulen, beschikbaar. U kunt hierover contact opnemen met de webmaster van eastermar.nl. Het bestand wordt dan via www.dropload.com verstuurd omdat het te groot is voor de mail.

 

Image
Het Hôf in 1975

 

 

Image
roeibootjes voor hotel Meerzigt

 

 

 

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen