Donderdag 17 maart werd er door de kinderen van de openbare basisschool 'De Bolster' te Eastermar deelgenomen aan de actie 'Wandelen voor Water'. Deze landelijke actie van de stichting Simavi was ter  afsluiting van het thema water, een onderwerp waarin de kinderen van de Bolster zich de afgelopen weken hadden verdiept.

De leerlingen werkten op school aan allerhande projecten waarbij water een centrale rol speelde. Tevens werd het gebied rond Earnewâld onder leiding van een gids van it Fryske Gea bezocht en werd een waterzuiveringsinstallatie bekeken.

Dat er in Nederland schoon drinkwater uit de kraan komt vinden wij allen vanzelfsprekend. In ontwikkelingslanden is dit echter niet het geval. Daar lopen moeders en kinderen iedere dag kilometers naar een waterbron om water te halen. Dit water is in de meeste gevallen dan ook nog vervuild.

Om te ervaren hoe het voelt om met zes liter water op je rug te lopen, liepen de kinderen van de Bolster een route van zes kilometer door Eastermar. De kinderen liepen, door zich per kilometer te laten sponsoren,  een bedrag van ongeveer € 1000,- bijeen. Een bedrag dat door Simavi ook nog eens wordt verdubbeld!

Het totaalbedrag van deze landelijke actie komt ten goede aan een project in Indonesië.

 obs_1

Het startschot van de tocht werd gegeven door onze nieuwe burgemeester E. ter Keurs, hier toegesproken door directeur Peter Hitman van de OBS 'de Bolster'.

obs_2

obs_4

obs_3

Op de foto's:

Kinderen van de Bolster met rugzakken gevuld met 6 liter water.

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: