Afgelopen zaterdag, 19 maart, is in de Hege Stins twee keer The Passion Eastermar opgevoerd. Een eigentijdse vertolking van het lijden en sterven van Jezus, met toneel, zang, muziek en dans: helemaal uitgevoerd door dorpsbewoners. Beide keren was de voorstelling uitverkocht!

Wij zijn ontzettend ‘grutsk’ op wat 'The Passion Eastermar' is geworden; wat is begonnen als een wild idee onder de koffie is, in relatief korte tijd, geworden tot een voorstelling van vijf kwartier! Zonder de inzet en de passie van velen was dit niet gelukt. Allemaal vanaf deze plaats nogmaals heel erg bedankt. Een speciaal woord van dank gaat uit naar de muzikanten en de spelers: wij zijn onder de indruk van jullie talent.

Het 2000 jaar oude verhaal uit de Bijbel over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus is hiermee een verhaal van nu geworden, dat ons met muziek, beelden en woorden met elkaar als groep en als dorpsgenoten heeft verbonden. We zijn blij verrast met alle positieve reacties van bezoekers die we de afgelopen dagen mochten horen over ontroerd en geraakt zijn.

Eén dezer dagen staan de opnames van de avondvoorstelling op het YouTubekanaal van www.pgeastermar.nl Mocht je vorige week niet in de gelegenheid zijn geweest om er bij te zijn of wil je de beelden nog een keer terugzien, dan kan dat.

Wij hopen dat dit verhaal over de Liefde vanaf hier met jullie mee zal gaan op weg naar het paasfeest deze week en daarna.

Met hartelijke groet,

Helga Hiemstra en Wietske v.d. Zee
& Missionaire team

passion

Foto: Kees Westra

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: