Afgelopen zaterdag 24 september hebben de leerlingen van de zeillessen op de Burgumer Mar een prachtige slotdag gehad op de Snitser Mar. Vol goede moed werd er deze zonovergoten zaterdagochtend afgezet naar het starteiland. We moesten er om 10:00 uur zijn dus op tijd weg en met de pont over naar het eiland. Hier lagen de Opies klaar om opgetuigd te worden en vervolgens te water te gaan. Door de vele wedstrijden op de Snitser Mar zouden wij uitwijken naar de Goaiingarypster Puollen maar om daar te komen moesten we wel eerst de Snitser Mar over.
DSC04875
De ervaren zeilers deden dit natuurlijk zelf en de beginners gingen in sleep achter het startschip aan. Na een ochtendles en leuk zeilen hadden we honger, dus in de rubberboot en op het startschip terug naar het starteiland. Hier had Eltine Wiersema met haar staf een lekkere lunch klaarstaan, nog even in de speeltuin en toen snel weer terug naar onze boten want de middag zou worden besteed aan een echte zeilwedstrijd.

De eerste wedstrijd was een spannende finish tussen de Eastermarders Sarah Stougie en Willem Wiersema en uiteindelijk zou Willem Wiersema aan het einde van de dag de wisselbeker ook mee naar huis mogen nemen. Maar niemand ging met lege handen naar huis, iedereen kreeg zijn diploma CVO 1, 2 of 3 en een mooie medaille.

Dank aan alle instructeurs en natuurlijk de watersportvereniging 8karspelen die deze dag mogelijk hebben gemaakt.
Denk je nu: daar wil ik volgend jaar ook bij zijn, kom dan ook op zeilles en geef je op bij Eltine Wiersema. 

Jesse Wiebe Visser
DSC04883

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: