Het schaatsen in de IJshal te Leeuwarden voor leden van de IJsvereniging en de jeugd uit Eastermar was op dinsdag 26 februari jl. een groot succes.
De eerste deelnemers waren al voor 9.30 uur binnen en stonden nadat de schaatsen waren ondergebonden al snel op de overdekte ijsbaan.
Voor een aantal kinderen werd door de ouders ter plekke schaatsen gehuurd en konden de kinderen uitproberen of zij het schaatsen wel leuk zouden vinden.

Image

Tegen 10 uur telden wij zo ongeveer een zeventig schaatsers op het ijs en gelukkig voor de organisatie was het aantal kinderen duidelijk in de meerderheid. Er werd door de kinderen op het middenterrein druk gebruik gemaakt van de steunhekjes en op het eind van de ochtend waren er al kinderen die het zonder hekje probeerden. Al rondrijdend en kijkend kon het bestuur van de IJsvereniging wel vaststellen dat er heel wat goede schaats(t)ers uit Eastermar snelle rondjes aan het rijden waren.
Duidelijk is dat er nog wel meer geoefend moet worden, zeker als je zo goed wil worden als Sven Kramer en Irene Wust en wij schaatswedstrijden zouden kunnen organiseren.

Image

Toevallig was het op deze dag precies 22 jaar geleden dat Evert van Benthem de 11-stedentocht won in 1986 en dat is al weer een hele tijd geleden.
Maar gelukkig hebben wij ondanks de slechte winters van de laatste jaren het toch voor elkaar gekregen dat de jeugd van Eastermar nu eindelijk eens met elkaar kon schaatsen.
Wie weet organiseert de IJsvereniging van Eastermar nog wel eens zo een leuke schaatsochtend of komt er misschien weer eens een lekker wintertje.
Dus blijf oefenen als jullie het deze keer ook leuk hebben gevonden en de volgende keer "beter beslagen ten ijs willen komen".

Image
Bij het opruimen van de IJsbaan hebben wij een blauwe kinderhandschoen en een paar dameshandschoenen gevonden.
Deze gevonden voorwerpen zijn af te halen bij B.Jansma, Sytskelan 54 te Eastermar.

Mochten er ouders zijn die leuke foto's hebben gemaakt en deze met iedereen willen delen dan kunnen deze nog op de Eastermarderwebsite worden geplaatst.

Foto's: Pieter Loos

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: