Afgelopen vrijdag 5 februari was er een playbackshow voor 16 jaar en ouder in Eetcafe ’t Breed.
De aanmeldingen vielen iets tegen maar de optredens waren boven verwachting. De organisatie was in handen van Minne Okkema en Eelke Hoeksta was de presentator.

playback

Als juryleden waren aanwezig Allard Tadema, Gepke Hamstra en Sietse Wilkens.
Jan Bakker beet het spits af met het nummer ‘een sneeuwwitte bruidsjurk’ van Henk Wijngaard.
Samen met zijn gitaar heeft hij alle handen in de lucht gekregen. 
Als tweede trad op Boney M met drie zangeressen. Dit was een oogverblindend optreden waar iedereen het warm van kreeg. Roelof Couperus, die Bobby Farrell imiteerde trok zijn shirt uit en daarmee kreeg hij iedereen stil. Metsje Hoeksma, Frederika Couperus en Frieda Faber maakten het plaatje compleet en zagen er spetterend uit. Daarna waren Albert Land en Freddy de Jong aan de beurt, als Electric Six namen zij ons mee naar de Gaybar met wortel en al; één brok actie.
Tijd voor een drankje dus even pauze, want met zulke opzwepende optredens had iedereen wel een beetje verkoeling nodig.
Na de pauze kwam Beyonce met haar twee danseressen het podium op. Het zeer beweeglijke trio, Lisette Hospes, Froukje Schotanus en Amanda Bies, die met hun blonde haren en zuivere playback en het fantastische dansen het de mannen zeer moeilijk maakten.
Na deze vrouwelijke act kwamen er twee nog mooiere dames het podium op. Hepie en Hepie lagen op hun kussen stil te dromen. Een droom die voor Henry de Jong en Henk v/d Veen werkelijkheid werd, op pumps, in schitterende jurken en met gladde benen.
Toen kwam er van alles op het podium, niemand minder dan Aqua kwam optreden. Met een hond, haardroger, strandlaken, telefoon en badkuip was het podium klaar om Iwan en Jitske te ontvangen. En wat een show! Iwan Bies met zijn stoere en sexy bewegingen gehuld in een auto, en Jitske  Beukema die er uitzag als een ware barbie en al zingend zich klaar maakte voor haar “Ken”
Als laatste was Ate de Boer aan de beurt en kroop in de huid van Andre van Duin. 'Verknipt’een bandparodie. Er zijn wel 20 nummers in twee minuten voorbij gekomen. Wat een talent om al die verschillende stukjes zo vloeiend voor te brengen.
Na deze spetterende optredens was het tijd voor de jury om te bepalen wie de winnaar van de avond was.  Er werd druk overlegd en gediscussieerd. Iedereen was een winnaar maar helaas kan er maar één de echte winnaar zijn. En dat was voor iedereen overduidelijk. De jury besliste: Aqua met Barbiegirl.
Ze kregen een beker en de wisselbeker en een staande ovatie van iedereen.
Nummer twee was Andre van Duin van Ate en derde was Beyonce, van Lisette, Amanda en Froukje, ook voor hen was er natuurlijk een beker. Tot slot lieten Iwan en Jitske hun act nog een keer zien. Super !!!
Wie gaat volgend jaar de wisselbeker winnen ? De jury werd hartelijk bedankt met een leuke suprise, aangeboden door de organisatie. Het was een ongelooflijke gezellige verassende en spetterende avond!
Minne en Raimundo  Bedankt !!

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: