Wolwêzen door samenwerking
Mooie ontmoetingen tijdens het Open Huis in ‘it BetterSkip’

Op zaterdag 7 oktober jl. deed it BetterSkip haar deuren open voor iedereen die belang heeft in zorg, welzijn en gezondheid. Bezoekers mochten een kijkje achter de schermen nemen en bedrijven, organisaties en anderen konden informatie geven over hun activiteiten op het gebied van ‘wolwêzen’.
Ondanks het regenachtige weer, zijn er veel bezoekers afgekomen op dit evenement (klik voor een fotoverslag van Albert Bakker). Mensen konden hun bloedsuikers laten opmeten bij de (huisarts)praktijkassistenten. Omdat de meeste personen net een ontbijt hadden genuttigd, vielen de meeste waarden nog binnen de toelaatbare grenzen. En anders stond de diëtiste, Klasina, met uitleg en adviezen paraat.

Op de begane grond van it BetterSkip kon men informatie krijgen over verschillende initiatieven die momenteel in het belang van het welzijn van de Eastermarders plaatsvinden, zoals de actie Samenloop voor Hoop Eastermar, Maaltijdservice en het Lokaal Loket. Anke van het Dorpenteam Tytsjerksteradiel vertelde de bezoekers over hun activiteiten en mogelijkheden in Eastermar.
Ondertussen kon er heerlijke taart gegeten worden bij Zorgboerderij en Dagbesteding De Welp en werd de koffie verzorgd door Acces Catering.

Na de koffie en taart was het voor velen tijd om de fitheid te laten testen bij Fysiotherapie en Fitness Yn ’t Doarp. Ook kon de vernieuwde oefenzaal bekeken worden en informatie verkregen worden over de nieuwe groepslessen.
Op de bovenetage van it BetterSkip waren zowel Thuiszorg De Friese Wouden, als Buurtzorg Burgum-Oost, aanwezig om te vertellen over hun diensten. De bezoekers konden op deze wijze de beide organisaties goed vergelijken. In de grote zaal waren aanbieders van gezondheid en welzijn uit Eastermar aanwezig, zoals Jantsje en Anne voor yoga, Joke voor energie- en bewustzijsbehandelingen, Corina voor onderlinge (kinder-)massage en Janek en Sieta voor coaching en (organisatie-)advies. Klaske van de verloskundige praktijk werd aan het begin van de ochtend weggeroepen voor een bevalling.

De bezoekers maakten gebruik van de vele informatie en diensten die aanwezig waren in it BetterSkip. De bedrijven en organisaties wisselden kennis en ervaring uit, zodat ze nog beter kunnen samenwerken en iedereen in Eastermar en omgeving daarvan profiteert. Want samen sta je sterker en korte verbindingen werken vlotter. De bedoeling is dan ook om elk jaar de deuren van it BetterSkip open te stellen voor ‘ it wolwêzen’ van iedereen in Eastermar en omgeving.
De bezoekers én de deelnemers gingen voldaan en een beetje ‘gezonder’ weer naar huis.

bord itbetterskip

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: