Op dit moment zijn we op de helft van de kinderspelweek die plaats vindt op de Komerk in Eastermar. Afgezien van maandagmiddag is het steeds prachtig weer geweest en we hopen dat dit zo blijft.
Maandag was de aftrap van de kinderspelweek.
kinderspeelweek
De kinderen van groep 1 t/m 4 van de Bolster en de Balsemyn kregen een stippenkaart. Ze mochten zelf de volgorde bepalen. Ze konden blikgooien, hoepelspringen, busje-wip, hockey slaan, etc. De 10 kinderen met de hoogste score kregen een prijs. De prijzen waren puzzels die zijn aangeboden door drumband de Marko’s.
Dinsdag waren de waterspelletjes aan de beurt. In de ochtend waren er maar liefst 55 kinderen aanwezig. In de vorm van een zeskamp namen de teams het tegen elkaar op. De spelletjes bestonden uit: Waterballonnen, sponsvolleybal, emmertjes water halen, mond vol water en skippyzeepbal. De klapper van de dag was toch wel de buikglijbaan voor groep 5 t/m 8. Deze groep bestond uit 45 kinderen.
Vandaag, woensdag, was de speurtocht aan de beurt. In groepjes vertrokken de kinderen vanaf de Komerk het dorp in. Tijdens de tocht moesten er opdrachten worden gedaan.
Donderdag is het tijd voor de picknick van 12.00 -13.00uur. Deze picknick is voor het hele gezin. Iedereen neemt zelf een kleedje en broodjes mee. Voor koffie, thee, ranja en pannenkoeken wordt gezorgd.
Aansluitend is er indianenhutten bouwen. Door verschillende bedrijven wordt er hout en spijkers geleverd. De kinderen moeten wel zelf een hamer meenemen. Ook kunnen ze een eigen vlag ontwerpen voor de hut en kunnen ze geschminkt worden. Vrijdag is de kinderdisco als afsluiting in ’t Breed. Zonder de vrijwilligers die zich volledig inzetten voor de kinderspelweek, was het allemaal niet gelukt. Elk dagdeel zijn er rond de 20 vrijwilligers die zich inzetten voor de kinderen. Helemaal super!

 

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: