Na weken van voorbereiding was het dan zover: de jongens uit Kiev zijn aangekomen.
Eerst vrijdagmorgen naar school, wat heel leuk was. Het koor heeft een aantal liederen gezongen, ook samen met de kinderen. De kinderen van Bolster en Balsemyn hebben ook wat van zich laten zien en horen. 

ABA_4454
De jongens van het koor werden verdeeld over de gastgezinnen en konden even wennen aan de Eastermarders. 's Avonds moesten ze optreden in Ureterp, ook daar zijn ze een aantal nachten bij gezinnen geweest en dat was dus al een beetje eigen.
Zaterdag overdag was vrij om te doen wat ze maar wilden. Een aantal is met hun gastgezin naar de intocht van Sinterklaas geweest. Zwarte piet was toch wel eng, maar als je aangemoedigd wordt om je je handen open te houden voor de pepernoten, dan valt het ook weer mee. Kaas en bloembollen zijn ingeslagen door de volwassen zangers. Een aantal is naar Oranjestad geweest, ook niet mis. Maar lekker in Eastermar blijven en dan 'kletssokken' krijgen is voor stadkinderen ook een openbaring. Ach, en wanneer de wasmachine nog een keer moet draaien voor de overhemden dan doe je dat ook met alle liefde.'s Avonds een horrorfilm kijken is ook best spannend. Hier en daar een pleister plakken, wat troostende woorden, nog even naar mem bellen en alles komt weer goed. Het is niet niks voor de jongsten om zo ver van huis te zijn.

Wat is het dan toch iedere keer weer fijn om te zien en te voelen dat er zoveel Eastermarders hun huis en tijd beschikbaar stellen. Want je kunt wel 'ja' zeggen op de vraag of wij een concert kunnen organiseren en gasten ontvangen, maar dan moet je dat wel waarmaken. Het was geweldig, heel veel dank aan alle mensen die mee holpen om dit te realiseren. Maar ook dank aan al die mensen die naar het concert op 't Heechsan zijn gekomen. De kerk was vol. Voor de dirigent en de zangers was het een fijne avond.
En op mijn verzoek werd 'Hallelujah' van Händel gezongen, ook al is het niet de tijd van het jaar om het uit te voeren. En wat een prestatie om het te zingen met alleen een piano als ondersteuning. Bewonderenswaardig. Niet voor niets een topkoor. Complimenten!

Atsie Boersma

ABA_4606

ABA_4619

ABA_4630

 

 

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: