Wat was het vanaf de start op zondag 1 september in Bardonechia in Italië een fantastische week. Wat hebben we kunnen genieten! Een week die in het teken stond van samenwerken, saamhorigheid, doorzettingsvermogen, voorzichtigheid, ontroering en vooral: kei en keihard werken!
Top, daar deel van te kunnen zijn! Top, dat jullie ons steunen!
Last van knieën, rug, mentale bibbers of reet. Het was soms tijdens de ellenlange beklimmingen verschrikkelijk afzien. Toegeven aan pijn is echter geen optie. Dat doen de ‘Artsen zonder grenzen’, waar wij als ASAP team voor rijden, ook niet!
Na ca 1300 km en 20.000 hoogtemeters zijn we terug in Eastermar! Acht etappes van 110, 170, 195, 215 kilometers over de Alpe d’Huez, Crox du fér, Madeleine, Grand Ballon en veel andere hufterige bergen. Met als slot, alle Franse en Belgische Ardennen en het toetje: de beruchte ijzeren bosweg.
Fantastische uitzichten op de Mont Blanc of het meer van Genève en Annecy maken alles goed.
We zitten nog heerlijk in een roes van deze prachtige week en krijgen nog steeds kippenvel als we aan al die momenten van kontpijn of laatste meters voor de Madeleinetop denken. Wat ook een heerlijke rotzooi in het 'plop up camp'! Het staan in de rij voor een bord fietsvoer of fietskleding wassen in een tob.
Na afloop van de rit een gezamenlijke duik in 'lac' of zwembad en genieten van een welverdiend pilsje...
Met zijn allen naar de avondetappe waar we napraten en foto’s, filmpjes, interviews bekijken van de voorbije dag en waar de route van de komende etappe wordt toegelicht.
Kijk op www.tourforlife.nl naar dagfilmpjes en meer om een indruk te krijgen van wat wij zoal meegemaakt hebben.
Met het gehele ASAP-team over de fantastisch feestelijke finish boven op de Cauberg bij Valkenburg komen, geeft dezelfde rilling als finishen op de Bonkefeart of huldiging bij het skûtsjesilen.

Dit smaakt naar meer! Laat er een Elfstedenwinter komen… 

DSCN3500

Eastermarders ASAP, van links naar rechts: Edou Ritsma, Eit Jonkman, Jan Friso Speerstra (Burgum) en Minne Okkema

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: