Easterbarren 2003

Het wordt zo langzamerhand traditie maar ook een succesverhaal, hét straatfestival van de Fryske Wâlden.

Bij de derde editie is aan verschillende mensen op het festival, zowel organisatie als bezoekers als artiesten, gevraagd wat het Easterbarren 2003 voor hen betekent.

..."Dat is een straatfestival, waarbij je de Amsterdamse Uitmarkt, het Lowlandsfestival, Oerol , en Noorderzon in het klein meemaakt. Kortom, als je op het Easterbarren bent geweest heb je aan al die andere festivals niets gemist."

..."Een mix van Friese topartiesten samen met een geweldig aanbod van de betere amateurartiesten van Fryslân. De kracht is de combinatie van (semi)-profesioneel en zeer goede amateur. Je krijgt daardoor een hele goede indruk van al het talent in deze provincie."

..."Dat is een geweldige organisatie waar ik mijn petje voor afzet. Maanden zijn die mensen bezig met de voorbereiding. En dan niet te vergeten al die vrijwilligers die zich inzetten om het allemaal mogelijk te maken. Het is fantastisch dat zo'n dorp dat elk jaar weer voorelkaar krijgt. Dat zegt iets oever de mentaliteit hier. Moet je bij ons mee aankomen."

.."Iets met weergoden. In Drachten en Leeuwarden valt het met bakken uit de hemel maar hier valt de eerste drup pas om negen uur als Turns 43 het nummer 'Min Waar' aankondigd."

..."Dat is iets wat ik niet snap. Dit alles hier is gratis? Hoe kan dat? Welke gulle gever zit hier achter?"

..."Dat is Gurbe, daar kom ik speciaal voor. Ik heb vanmorgen eerst de Hemdykrintocht gelopen. Zodra ik gefinisht was ben ik meteen naar Eastermar geracet."

..."Ik heb gelachen man, die straatartiesten van zonet. Wilden me een blaastest afnemen en mijn zoontje van drie kreeg een bekeuring. Apetrots wastie."

..."Dit is het enige echte optreden per jaar wat ik voor groot publiek doe. De rest kan me niet zo veel schelen. Maar het Easterbarren, dan sta ik er."

..."Ik heb iets met deze band, wat een stem!"

Easterbarren 2003

..."Alweer drukker dan verleden jaar, heb je die rij auto's gezien. Ze staan tot ver buiten het dorp. Het moeten er zeker tussen de 5000 en 6000 zijn."

..."Mowaah, we hadden liever wat meer kaarten verkocht voor Popcorn, het feest voor de jongeren van Eastermar volgende week. Maar voor de rest, zo! (Steekt duim omhoog)"

..."Wij komen altijd op de fiets. Dit jaar waren we wat huiverig voor het weer maar de paraplu zit nog in de fietstas. Als we Piet hadden moeten geloven, dan hadden we beter thuis kunnen blijven."

..."Ik heb er niets van gezien, van het hele Easterbarren niet. Als je in het shantykoor op het skûtsje zit dan maak je weinig mee van de rest van het festival."

..."Bij de koffietent hadden wel wat stoelen gemogen, we wilden graag wel eens even zitten. Maar voor de rest, fantastisch!"

..."Die kinderen, vooral als ze geschimkt zijn, een lust voor het oog. En ze vermaken zich ook nog eens prima, we hebben een prachtige middag gehad."

..."Zo'n optreden op het Easterbarren is goed voor mijn podiumvrees".

..."Ik kan me het meest verbazen over het feit dat je niet in staat bent om alles te zien. Dan hoor je, heb je dat of dat gezien. Gemist dus. Je kunt niet overal bij zijn en dat is ook wel weer het aardige van zo'n festival."

..."Dit intieme sfeertje is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Thialf en derhalve je op de kleine podia je ervaring het beste opdoet, en dat dan weer ten gunste van eens een groot podium als Thialf."

Meer op easterbarren.nl

Oar doarps- en ferieningsnijs: