Information
Publisearre: 17 april 2012 | Kategory: Ferslach Aktiviteit
Seadwei natoer

Dansende koeien

Ieder jaar, wanneer de temperaturen weer wat omhoog gaan worden zowel de boer als zijn koeien onrustig. En als de zwaluwen dan ook weer terug komen is de tijd rijp om er opuit te gaan.

Zaterdag was het zo ver. De koeien hebben in de gaten dat er wat gaat gebeuren. In de stal staan ze zenuwachtig opgepropt voor de deuren te wachten op het moment dat ze mogen gaan.

De laatste controle, staat de trekker voor de draden, want anders zien ze die niet en vliegen ze overal doorheen. Helpers klaar om bij te springen.

En dan eindelijk mogen ze gaan. Voor de meesten de zoveelste keer maar ook een aantal voor het eerst. Eerst draven ze naar het eind van het land, want daar staan al een paar koeien die binnenkort moeten kalven. En dan weer terug, even stoeien, wie is de sterkste, waterbak opzoeken en dan komt langzamerhand de rust in de kudde. Dit jaar gelukkig geen gekke dingen of ongelukken.

Het zomerseizoen kan beginnen.

 DSC6287

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich:

Werom nei de foarige side

 
 

Foar redakteuren:

Sykje:

Friese tekst vertalen:

Kopieer de tekst en plak deze in de 'Oersetter'.

Eastermar.nl en privacy

Doarpsside Eastermar.nl pleatst 'cookies' foar in optimale wurking en it byhâlden fan de statistiken. Graach jo akkoart!