Zaterdag 10 december was de 'krystmerk' en het 'snertbarren' in en buiten De Kjellingen. Het weer mocht de pret niet drukken. Ook buiten was alles overdekt. Naast de nodige hapjes en drankjes was er ook dit jaar een aantal kraampjes met allerlei kerstspullen. Met veel vrijwilligers is er een gezellig evenement van gemaakt. Om 16.30 uur gingen de juryleden Helga Hiemstra en Otte Boersma bij alle deelnemers de snert keuren. De gekookte groene lekkernij werd beoordeeld op smaak, uiterlijk, vulling, dikte en temperatuur. Het was een uiterst serieuze en inspannende keuring voor de juryleden, alle snert was namelijk kwalitatief erg goed en de verschillen waren dan ook zeer klein. Uiteindelijk kwam er een Top 3 uit de bus:kry

1. Jaap Munniksma en Leo Serné (winnaars van een vleespakket, gesponsord door slagerij Otte Boersma)

2. Lou Schokker en Wiebe de Vries

3. Gerda Uiterwaal

Na de juryronde werd er flink snert opgeschept voor de vele aanwezigen. De opbrengst was voor World Servants Eastermar, een groep jongeren die in 2017 een bouwproject in Zambia gaat uitvoeren.

Langs deze weg nogmaals hartelijk dank aan alle deelnemers, de jury en alle vrijwilligers die de krystmerk en het snertbarren tot een groot succes hebben gemaakt.

Snertbarren 2016

De jury van het Snertbarren

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: