npo1

Een journalistiek tv-programma op NPO1 wll een reportage maken over ons dorp. Reden is natuurlijk het vallen van de Postcodekanjer op 1 januari j.l. We zijn nu een paar maanden verder. Hoe gaat het nu in Eastermar; heeft al dat prijzengeld het dorp veranderd, vraagt de redactie van het programma zich af.

Het productieteam heeft echter wel een probleem omdat men niet precies weet wie die winnaars zijn. De organisatie van de Postcodekanjer geeft geen adressen vrij vanwege het privacy-aspect. Ook Doarpsbelang, waar EenVandaag zich vervolgens heeft gemeld, kan en wil deze niet geven. EenVandaag kreeg van Doarpsbelang wel de tip mee om een oproep te doen via de dorpswebsite zodat Eastermarders zichzelf bij het redactieteam bekend kunnen maken.

Komende zondag zal een productieteam verschillende Eastermarders interviewen en bekijken of hun verhaal geschikt is voor de uiteindelijke reportage. Eastermarders die hier aan mee willen werken (winnaars en niet-winnaars) wordt gevraagd komende zondag - op een zondag zijn veel mensen thuis - een wit A4’tje voor het raam te hangen. Op deze manier weet het team precies waar het mag aanbellen zodat er geen andere mensen worden lastiggevallen.

Dus wilt u graag uw verhaal kwijt over het effect van al die miljoenen in ons dorp, grijp de kans en hang a.s. zondag een wit A4’tje voor het raam. Wie weet bent u straks onderdeel van de reportage op NPO1!

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: