Tytsjerksteradiel betrekt inwoners bij keuze nieuwe burgemeester

Gemeente Tytsjerksteradiel gaat na de zomervakantie op zoek naar een nieuwe burgemeester. Om te bepalen welk type burgemeester het meest geschikt is, worden inwoners om advies gevraagd. Van dinsdag 10 mei t/m woensdag 25 mei 2016 hebben zij de mogelijkheid om hun mening te geven op basis van een aantal stellingen en een open vraag.

Zoektocht naar nieuwe burgemeester
Per 1 september stopt Eric ter Keurs als burgemeester van de gemeente Tytsjerksteradiel. De komende maanden gaat de gemeente op zoek naar een nieuwe burgemeester. In mei en juni zullen de fractievoorzitters een zogenaamde (concept) profielschets opstellen. Daarin komt te staan welk type burgemeester men het meest geschikt acht. Om tot een profielschets te komen, vragen de fractievoorzitters ook advies aan derden, waaronder inwoners van de gemeente.

Input van inwoners
Van dinsdag 10 mei tot en met woensdag 25 mei krijgen alle inwoners de kans om hun input te leveren voor de profielschets van de nieuwe burgemeester. Zij kunnen hun mening geven op basis van een aantal stellingen en een open vraag. Die mening kan digitaal worden gegeven via www.t-diel.nl/nieuweburgemeester. Daarnaast komt er een schriftelijke versie in weekblad Actief en zullen raadsleden de straat op gaan om de enquete af te nemen.

Online vragenlijst ‘Wie wordt onze nieuwe burgemeester’
De online campagne ‘Wie wordt onze nieuwe burgemeester?’ wordt uitgevoerd door adviesbureau Necker van Naem. Het vroegtijdig raadplegen van bewoners is volgens Necker van Naem een trend in gemeenteland. “We passen voor de gemeente Tytsjerksteradiel een innovatief en succesvol concept toe dat zich heeft bewezen in eerdere campagnes bij het vinden van de juiste burgemeester,“ aldus Roel Freeke, directeur Necker van Naem.

Profielschets
In juni combineren de fractievoorzitters alle input en hun eigen wensen tot een korte en krachtige profielschets. Deze profielschets zal in de raadsvergadering van 29 augustus 2016 definitief worden vastgesteld en worden aangeboden aan de Commissaris van de Koning (CdK).

logo gemeente Tytsjerksteradiel

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: