De gemeenteraad van Tytsjerksteradiel wil graag op een snelle en interactieve manier met de burger communiceren. Daarom is de website van de gemeenteraad volledig vernieuwd; www.raad.t-diel.nl

Zo zijn op deze raadsite onder meer weblogs en een forum te vinden. Ook staat informatie over de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 op de website.

Stemwijzer online

Vanaf 30 januari is het mogelijk om de Stemwijzer van Tytsjerksteradiel in te vullen. De stemwijzer van Tytsjerksteradiel is de eerste die in Fryslân online is. Op de website kan gekozen worden uit een Friestalige en Nederlandstalige stemwijzer. De stemwijzer kan door burgers ook op het gemeentehuis ingevuld worden.

Meepraten

Vanaf 2 februari wordt van iedere lijsttrekker een weblog gepubliceerd. Hierop kunnen burgers reageren en om een reactie van de lijsttrekkers vragen. Verder is er een forum waarop mensen onderwerpen kunnen aandragen en in gesprek kunnen met de kandidaat-raadsleden. Iedereen kan op deze manier over deze onderwerpen meepraten. Ook het jongerenproject “Goed idee? Stem mee!” loopt via dit forum.

Campagne agenda

30 januari: Stemwijzer Tytsjerksteradiel online

2 februari tot 3 maart: weblogs lijsttrekkers online

15 februari t/m 2 maart: verkiezingsmarkt (gemeentehuis)

1 maart: verkiezings-/lijsttrekkersdebat (De Pleats, Burgum)

3 maart: raadsverkiezingen + uitslagenavond (de Pleats, Burgum)

Klik hier om direct naar de stemwijzer te gaan

 

 

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: