Mobiele website voor toeristen en inwoners Tytsjerksteradiel

Op donderdag 24 mei lanceerde de gemeente Tytsjerksteradiel haar mobiele website. Deze versimpelde website, speciaal gemaakt voor smartphones en tablets, richt zich vooral op toeristen en inwoners die onderweg zijn in Tytsjerksteradiel. De website is te vinden op
www.t-diel.nl/mobiel
tytsjerksteradiellogo 

Handig voor toeristen
Toerisme is een belangrijke sector in Tytsjerksteradiel. De gemeente telt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Door middel van de mobiele website is het voor toeristen veel gemakkelijker om informatie over de gemeente te zoeken en te bekijken. Zij kunnen de vele bezienswaardigheden, wandelroutes, overnachtingsmogelijkheden, gevonden voorwerpen en bijvoorbeeld de openingstijden van de
zwembaden raadplegen. Maar toeristen kunnen de mobiele website ook gebruiken om te kijken welke evenementen plaatsvinden tijdens hun verblijf in de gemeente.

En gemak voor eigen inwoners
Via de mobiele website kunnen inwoners gemakkelijk actuele nieuwsberichten en (weg) werkzaamheden bekijken, of meer te weten komen over de bezienswaardigheden in hun woonomgeving.
Een inwoner die een melding over de leefomgeving wil doen, bijvoorbeeld over een losse stoeptegel of rondzwervend afval, kan dit nu (ter plekke) doen via een simpel formulier op de mobiele website.
Daarnaast worden ook de meestgestelde vragen aan de gemeente op de mobiele website getoond.

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: