Vaar mee met de cultuurhistorische boottocht Van Leeuwarden naar Gaarkeuken en van Grijpskerk met de trein weer naar Leeuwarden.
De gemeenten Tytsjerksteradiel, Boarnsterhim, Achtkarspelen, het Historisch Centrum Leeuwarden, provinsje Fryslân, Wetterskip Fryslân en de Leeuwarder Historische Vereniging Aed Levwerd organiseren op zaterdag 20 oktober 2012 een cultuurhistorische boottocht.
Vaar mee op de Frisian Queen en geniet van interessante verhalen over bijzonderheden langs de route.

fq raderboot 

Lezingen
Tijdens de vaartocht wordt een aantal korte lezingen gehouden over de cultuur, geschiedenis en het landschap van het gebied langs de route. Sommige lezingen zijn in het Fries. Onder meer archeoloog Evert Kramer en sociaal geograaf Meindert Schoor zullen het woord nemen.

Route
De raderboot ‘Frisian Queen' vertrekt op 20 oktober om 09.00 uur (precies) vanaf de Snekerkade in Leeuwarden (bij de Verlaatsbrug / achter de AEGON). Daar in de buurt is ook voldoende gelegenheid om (betaald) te parkeren.
Van Leeuwarden vertrekt de boot naar Suwâld, waar wordt aangelegd. Na een korte pauze vaart de boot naar het Groningse Gaarkeuken. Vanaf daar loopt de groep naar Grijpskerk (ongeveer 1 KM).
Vanaf Grijpskerk gaan de deelnemers met de trein weer terug naar Leeuwarden. Om deze reden moeten deelnemers wel goed ter been zijn.

Opgave

Opgeven kan via historischcentrum@leeuwarden.nl of via tel. 058 – 233 23 50. Deelname kost € 25 p.p. incl. koffie/thee en lunch aan boord. U kunt dit bedrag overmaken op rekening 84 56 576, ten name van ‘Aed Levwerd' en onder vermelding van ‘boottocht 20 oktober'.
Uw aanmelding is pas definitief zodra de betaling is ontvangen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: