Oars! 2011image001

Ervaar de duurzame lifestyle

Op zaterdag 16 april is het weer tijd voor de fair Oars! 2011. Op deze fair in het centrum van Burgum, laten lokale ondernemers samen met de gemeente Tytsjerksteradiel zien op welke manier ze bezig zijn met duurzaamheid en eerlijke producten. Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Nationale Sportweek zodat op de fair ook volop aandacht is voor een gezonde levensstijl.
F113

Wat vindt u op Oars! 2011?

De fair richt zich op een aantal thema’s, te weten: duurzaam vervoer en wonen, sport en gezondheid en eerlijke (fairtrade) en biologische producten. Door deze mix van thema’s kan in korte tijd veel informatie verzameld worden over een gezonde en verantwoorde manier van leven.
Naast diverse marktkramen met producten en informatie is er ook veel te beleven. Zo organiseert restaurant De Pleats een kookworkshop met eerlijke en biologische producten, is er een modeshow met sport- en Fairtradekleding en kan de jeugd zich al voetballend uitleven in een pannakooi. Ook zijn er sport- en beweegdemonstraties en kunt u advies krijgen van een diëtiste. Of u laat uw gezondheid checken, bijvoorbeeld met de osteoporose-check (botscan).

De Nationale Sportweek
De Nationale Sportweek is in de week van 16 tot 23 april. Tijdens Oars! 2011 wordt een start gemaakt met de activiteiten die de hele week door de hele gemeente zullen plaatsvinden. Hierbij valt te denken aan een fitwandeltest, gezondheidschecks en kennismakingsuurtjes met verschillende sporten. Ook bestaande activiteiten zullen in deze week een plaats krijgen. Als u nog ideeën heeft in het kader van
de Nationale Sportweek, kunt u dit de gemeente laten weten. U kunt hierover contact opnemen met Femma Visser (0511) 460 771 of fvisser@t-diel.nl.
Wilt u direct sportief aan de slag dan kunt u zich aanmelden voor de prestatieloop Slach om ’e Mar (meer informatie over de loop kunt u vinden op www.slachomemar.tk). Deze halve marathon voor het goede doel om de Burgumer Mar start om 11.00 uur ’s ochtends. Ook kunt u kiezen voor een loop van 11 kilometer.

Waarom Oars! 2011
Tytsjerksteradiel is een gemeente waar duurzaamheid, gezondheid en eerlijke producten hoog in het vaandel staan. Niet voor niets staat de gemeente hoog op de lijst van meest duurzame gemeenten in Nederland en streeft ze naar de titel Fairtrade Gemeente.
Dat er in de gemeente en haar omgeving op dit gebied veel gebeurt is aanleiding voor de gemeente om Oars! 2011 te organiseren. Dit doet Tytsjerksteradiel in samenwerking met lokale bedrijven, de Stichting Slach om ’e Mar en de Nationale Sportweek.

Binnenkort vindt u op deze site meer informatie over het programma en de deelnemers. Bekijk hier alvast het spandoek...

Oar doarps- en ferieningsnijs: