Heeft u interesse in andere culturen? Lijkt het u interessant om voor 10 maanden een scholier uit een ander land in huis te hebben, die gewoon naar een Nederlandse school gaat, de Nederlandse taal leert en gewoontes leert en deel gaat uitmaken van uw gezin?

Dat kan, met AFS! Begin volgend jaar komen er weer nieuwe scholieren naar Nederland.
Het gaat om jongens en meisjes van het Zuidelijk Halfrond, b.v. Federico uit Argentinië, Natalia uit Costa Rica, Isabel uit Nieuw Zeeland of Andrea uit Colombia. De meesten zijn 15-17 jaar. De organisatie AFS zoekt gastgezinnen in deze regio. AFS is een wereldwijde interculturele uitwisselingsorganisatie die voornamelijk draait op vrijwilligers en actief is in ca. 60 landen. Hoogste doel is het tot stand brengen van onderling begrip tussen volken en culturen door vriendschappen over de gehele wereld te creëren.

In Nederland komen jaarlijks ongeveer 90 buitenlandse scholieren om een jaar deel uit te maken van een gastgezin, naar school te gaan en kennis te maken met het leven zoals we dat in Nederland leiden. Vrijwilligers begeleiden de gastgezinnen en de gaststudenten en kunnen in bijzondere gevallen terugvallen op het hoofdkantoor.
Mensen die belangstelling hebben om gastgezin te worden, krijgen eerst een gesprek met een vrijwilliger. Dit is bedoeld om een stukje extra bewustwording te creëren over wat er op je af komt en om zo een zo goed mogelijke match te kunnen maken tussen gastgezin en gaststudent. De studenten hebben een vergelijkbaar intakegesprek.
Het enige dat AFS de gastgezinnen vraagt, is om huis en hart open te stellen voor een extra gezinslid voor een jaar. De studenten of AFS betalen geen kostgeld. De student krijgt zakgeld van de eigen ouders voor bijvoorbeeld kleding of een fiets als dat nodig is.
Ook organiseert gedurende het jaar verschillende activiteiten voor de studenten en de gastgezinnen. Kijk voor meer informatie over AFS op www.afs.nl of neem contact op met Antsje Schoenmakers: 0512-841750, 06-24342336 of afsfryslan@hotmail.com
AFS-logo-Nederland-1

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: