Oars

Voorbereidingen Oars! 2012 in volle gang

Op zaterdag 21 april kunt u proeven, voelen, zien en beleven hoe leuk, lekker en mooi duurzame, gezonde en fairtrade producten zijn. En hoe leuk en gemakkelijk het is om voldoende te bewegen! Bedrijven, verenigingen en de gemeente Tytsjerksteradiel zijn volop aan de slag om alweer de derde editie van de Lifestyle Fair Oars! tot in de puntjes voor te bereiden. Dit jaar is het thema: 'Yn beweging foar de takomst'.

Beleef de Lifestyle Fair

Oars! richt zich op duurzaam vervoer en wonen, sport en gezondheid en eerlijke (fairtrade) en biologische producten. Een gevarieerde mix van thema's. Bezoekers krijgen veel informatie en kunnen van alles beleven. Zo organiseert restaurant De Pleats ook dit jaar weer een kookworkshop, gericht op gezond eten en biologische en fairtrade ingrediënten. Hoe voorkom je obesitas en hoe zorg je er voor dat je minder eten weggooit. Daarnaast is er een wijnproeverij van biologische en fairtrade wijn, worden speeltoestellen voor ouderen getoond en komt een imker vertellen over bijen en de biodiversiteit waar zij voor zorgen. Daarnaast is er veel informatie over het zelf opwekken van duurzame energie te verkrijgen en is het mogelijk om een elektrische fiets te proberen. Maar dat is nog lang niet alles. Eind maart is de complete deelnemerslijst op de geheel nieuwe website www.t-diel.nl/oars te vinden.

Waarom Oars!?

Duurzaamheid, gezondheid en eerlijke handel zijn zeer belangrijk voor Tytsjerksteradiel. Niet voor niets staat de gemeente hoog in de lijst van meest duurzame gemeenten in Nederland. Maar niet alleen de gemeente staat voor Oars!, ook tal van bedrijven en verenigingen uit de gemeente doen elk jaar volop mee aan de Lifestyle Fair.

Daarnaast is Oars! ook al enkele jaren het startsein voor 'Slach om 'e mar' en de Nationale Sportweek.

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op www.t-diel.nl/oars

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen