Inwoners/ondernemers presenteren ideeën herinrichting dorpskernen 

Dagelijks rijden er nog duizenden auto’s door Damwâld, De Falom, Feanwâlden, Hurdegaryp, Burgum en Garyp. Met de komst van De Centrale As zal deze drukte op de huidige route fors afnemen. Er gaat dan minder doorgaand verkeer door de zes kernen. Dit biedt kansen om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid te vergroten. Om deze kansen te benutten hebben de gemeente Tytsjerksteradiel en Dantumadiel het project ‘Kansen in Kernen’ opgericht. Doel van het project is het inventariseren van de wensen en kansen en het bedenken van een nieuwe invulling van de weg. Alles in samenwerking met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen. Inmiddels liggen de concept rapporten klaar om aangeboden te worden aan beide gemeenten.

 

De rapporten worden op maandag 18 juli in Hotel/Café 't Dûke-Lûk in Feanwâlden aangeboden aan de betrokken wethouders van de gemeente Tytsjerksteradiel en Dantumadiel.  

 

print_logo

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen