Op maandag 30 maart zal door het bedrijf van Eric Lahuis een begin worden gemaakt met het grondwerk voor de herinrichting van It  Breed. Veel werkzaamheden zullen in het kader van ‘burgerparticipatie’ door vrijwilligers van de Werkgroep It Breed worden uitgevoerd. Het streven is om het project vóór het dorpsfeest (eind juni) afgerond te hebben.

Tegelijkertijd kan nu ook een idee dat kunstschilder Gosse Koopmans al een paar keer op een dorpsbelangvergadering naar voren bracht en dat veel bijval oogstte, uitgevoerd worden. Het betreft het schilderen van het hardhouten bruggetje aan het Wâltsje. Het is Gosse al jaren een doorn in het oog dat de karakteristieke witte kleur ervan uit het meest schilderachtige Eastermarder dorpsbeeld verdwenen is.

Woensdagochtend a.s. zal de gemeentelijke buitendienst alle benodigdheden voor deze werkzaamheden (afdekzeil, schuurpapier, primer en een aantal bussen witte verf) bij het Dam Jaarsmahûs aan de E.M. Beimastrjitte afleveren.
Iedereen die een beetje handig is met de verfkwast is woensdag vanaf 9 uur welkom om het bruggetje in de authentieke staat terug te brengen.

Vele handen maken licht werk!

Voor eventuele informatie of vragen kunt u terecht bij de contactpersoon van de gemeente, de heer Westerhof. U kunt hem bereiken via het gemeentehuis, tel. 14-0511.
Wilt u wel zelf een kwast/roller meenemen?

Werkgroep It Breed

Waltsje 1975
Deze foto is uit 1975. Het bruggetje over het Waltsje, geschilderd in de traditionele witte kleur.

1april2015

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: