Uitbreiding kerkgebouw ‘t Heechsan

Het kerkgebouw ’t Heechsan wordt momenteel gerenoveerd en gerestaureerd. Daarnaast wordt binnenkort gestart met de verbouw (en uitbreiding) van het middengedeelte. In dit middengedeelte komen ruimtes die door het hele dorp te gebruiken zijn. Denk bijvoorbeeld aan een trouwerij, het houden van een vergadering, het vieren van een jubileum of een gezellige samenkomst met de hele familie. Ook in combinatie met bijvoorbeeld een concert in de kerk kunnen de concertgangers nog napraten in een daarvoor geschikte foyer. Dat kan straks allemaal in de ‘Doarpstsjerke’ ’t Heechsan.

kerk 't Heechsân

Om het gebouw geschikt te maken voor dit gebruik is een goede inrichting noodzakelijk: een goede keuken, ict-voorzieningen zoals tv, internet, geluid, meubels, stoffering enz. Hiervoor is nog geen geld! Om dit geld bij een te krijgen, zijn een aantal acties gestart.

  • Oudijzerinzameling in een container aan de Lytse Teije Tolstraat (vm. dorpsfeestingang). U kunt het oudijzer ook laten ophalen, via Bennie Hoekstra tel. 06 2720 8383.
  • Kerststukjes maken op dinsdag 11 december (noteer deze datum alvast, nadere informatie volgt). 
  • Pepermuntverkoop.
  • Groot Wilddiner in kerkgebouw ’t Heechsân op zaterdag 19 januari 2013. Dé kans om te genieten van een gezellig diner in een prachtige ambiance en sfeer. De kans ook om het gerenoveerde kerkgebouw te bekijken. Op voorhand een unieke belevenis met tal van activiteiten tijdens de avond. Kaarten (á € 20) zijn binnenkort te koop.

kerk 't Heechsân

Doarpstsjerke ’t Heechsan wordt een aanwinst voor het hele dorp Eastermar! Hulp, ideeën en suggesties zijn welkom. Ook mensen / groepen die na de verbouwing een ruimte willen huren, kunnen zich alvast inschrijven en mogelijke wensen kenbaar maken.

In deze 3D presentatie (PDF) kunt u alvast een kijkje nemen hoe straks e.e.a. er uit gaat zien.
 
Heeft u vragen? Neem contact op met Hielke Tillema, tel: 355802 / e-mail: hielketillema@hetnet.nl.

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: